09-12-08

Folders pas na een week te bedelen...

Post kan folders pas na een week bedelen

Het politieke blad De Glabbekenaar moet een week wachten alvorens postbodes het kunnen uitdragen. Dat komt door een nieuwe regeling voor reclamefolders. Glabbeeks LDD-oppositieraadslid Peter Reekmans maakt zijn beklag.

Reekmans bracht na een telefonische reservering op 5december zijn blad naar het Tiense postkantoor en wenste een bedeling op 8december, maar het personeel nam de bladen niet in ontvangst. Eerst was een contract nodig en de bladen konden niet eerder dan op 12december in Glabbeek worden bedeeld. Betalen kon evenmin. Reekmans vernam dat het nieuwe computersysteem betaling slechts toelaat de dag vóór de bedeling. Hij moest zijn bladen weer inladen en mocht ermee terugkomen op 11december.

Tevens kreeg hij te horen dat de prijs met 50 euro was gestegen omdat de postbodes andere routes hadden gekregen. Glabbeekse postbodes doen nu ook bedelingen in straten van Tienen, Kortenaken, Lubbeek, Tielt-Winge en Bekkevoort. Dat verhoogt het aantal brievenbussen van 2.116 tot 2.578. 'Maar in die gemeenten heeft niemand een boodschap aan De Glabbekenaar', aldus Reekmans. 'Toch moet ik betalen. Vroeger ging ik naar het postkantoor in Glabbeek en zonder problemen werd het blad bedeeld in alle bussen van de gemeente. Ik ben niet geneigd die 50 euro te betalen.'

In het postkantoor van Tienen bevestigt een bediende dat het nieuwe bedelingssysteem een andere behandeling niet toelaat. 'Alleen dat van die week wachttijd klopt niet. Een postbode moet per dag minstens twee folders te bedelen hebben. Een eerste folder blijft liggen totdat iemand een tweede aanbiedt.' Op de Klantendienst van De Post was niemand beschikbaar voor uitleg. Aan de telefoon weerklinkt enkel een kerstmuziek.

Klantendienst De Post: 022-012.345.

15:45 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

zoals reeds gezegd : dit systeem deugd niet

Gepost door: willems | 10-12-08

De commentaren zijn gesloten.