11-12-08

La Poste blijft in handen Franse staat...

la poste xLa Poste blijft in handen van Franse staat

Het Franse La Poste gaat niet naar de beurs. Dat schrijft Le Figaro. Een commissie die zich over de plannen voor privatisering van het staatspostbedrijf heeft gebogen, heeft de aanbeveling gedaan dat La Poste geheel in staatshanden blijft. Eerdere plannen gingen ervan uit dat La Poste in 2011 geheel of gedeeltelijk geprivatiseerd zou worden. In dat jaar wordt ook de Franse postmarkt voor briefverkeer geliberaliseerd.

Als de postmarkt wordt geliberaliseerd, heeft La Poste, dat voor meer dan de helft van haar omzet van post afhankelijk is, een kapitaalsinjectie nodig van 2,7 miljard euro. De commissie zou volgens Le Figaro hebben geadviseerd dat dit geld wordt verstrekt door de Franse staatsbank CDC.

Tegen een beursgang is dikwijls gestaakt door de vakbonden van postambtenaren. Ook het Franse volk vindt in meerderheid dat La Poste een staatsbedrijf moet blijven. La Poste telt 300.000 werknemers. De jaaromzet bedroeg in 2007 20,8 miljard euro, waarvan 11,6 miljard euro werd behaald in het briefverkeer, waarin het bedrijf nu nog een monopolie heeft.

15:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

geweldige blog man men had beter meer bedrijven en gebouwen niet geprivatiseerd

Gepost door: octo | 11-12-08

De commentaren zijn gesloten.