11-12-08

Postbode meld fraude... en krijgt ontslag...

post_kooren_126820d
"Postbode ontslagen wegens het melden van fraude"

Postbedrijf Sandd is niet gecharmeerd van mondige postbezorgers.

Sinds enige dagen ontvangen ondernemers facturen die in alles lijken op een factuur van de Kamer van Koophandel. Ook op de website van de KvK wordt er voor gewaarschuwd. "Pas op: er is een nieuwe spooknota gesignaleerd. Het betreft een Bijdrage KvKhandelsregister 2009 van 149 euro."

De mailing vertoont gelijkenis met de jaarlijkse mailing van de Kamer van Koophandel. Alleen in de kleine lettertjes is (voor wie goed leest) te zien dat het om een aanbod gaat dat geaccepteerd wordt door middel van betaling."

Een Rotterdamse postbezorger die in opdracht van Sandd post bezorgt dacht er verstandig aan te doen om de ontvangers van valse facturen in te lichten.

Ook in zijn wijk zijn deze brieven opgedoken. Hij heeft toen Sandd per mail op de hoogte gebracht, maar kreeg als antwoord; "Wij kunnen en mogen de inhoud niet controleren. We verspreiden het alleen. En dit werkt bij alle postverspreiders zo."

Hij heeft toen vervolgens zijn bezorgmanager verteld dat hij uit principiële redenen niet wenste mee te werken aan fraude, en heeft na bezorging van de brieven gemeld dat hij de ontvangers in zijn wijk mondeling dan wel schriftelijk via een eigen sticker op de fraudebrieven, op de hoogte had gebracht.

Dit was vervolgens aanleiding voor zijn bezorgmanager om zijn contract met het postbedrijf Sandd per direct te beëindigen.

Denk je als mens een goede daad te doen door mensen te waarschuwen, zit je opeens zonder werk, aldus de man.

lees hier de klachtenbrief van de postbezorger aan de directie van Sandd.

19:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.