11-12-08

tien kopen... negen betalen...

2007
Tien kopen, negen betalen
Marnix Welvaert verkoopt de goedkoopste kerstzegels

Bij Marnix Welvaert van de speelgoedhandel Toys in de Kerkstraat in Zelzate koop je de goedkoopste postzegels van het land. Je krijgt er een boekje met tien kerstzegels voor de prijs van negen. De klanten profiteren mee van een actie van De Post uit 2007.

Toys heeft nog drieduizend kerstzegels in de aanbieding. Tien kopen, negen betalen. Door een misverstand kocht Marnix Welvaert eind 2007 tijdens een promotiecampagne van De Post zesduizend postzegels. Die moeten nu de deur uit.

De Post pakte eind 2007 uit met een speciale actie. Voor de kerstdagen en ter compensatie van de gevolgen van enkele vakbondsacties werd toen een speciaal velletje met tien kerstzegels uitgegeven. Die zegels konden onbeperkt in de tijd als priorzegel worden gebruikt. Maar bij die actie betaalde de klant de prijs van negen zegels, dus ook Marnix Welvaert. Bij hem ging het wel om een factuur van bijna drieduizend euro.

'In die periode bestelde ik zestig van die boekjes of zeshonderd postzegels om aan mijn klanten te verkopen', zegt Marnix Welvaert die in zijn zaak ook postkaarten verkoopt. 'Maar in plaats van zeshonderd zegels werden hem zeshonderd boekjes of zesduizend zegels geleverd.'

Dat komt hen nu goed uit. Hij heeft nog drieduizend zegels in voorraad en die verkoopt hij aan de voorwaarden van eind 2007. Tien voor de prijs van negen dus, maar aan de nieuwe prijs. De prijs van een postzegel steeg van 49eurocent in 2007 naar 54cent nu. Op die manier maakt Marnix toch ook zelf een beetje winst op zijn postzegelhandel.

'Gelukkig kon ik de afgelopen maanden al de helft van mijn voorraad verkopen. De mensen, zelfs bedrijven, vonden het niet storend dat er een kerstboompje op de zegel stond, als het maar goedkoper was.'

13:39 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.