12-12-08

gemor neemt toe...

gemor
Gemor over hervormingen De Post neemt toe

Het gemor bij De Post over de hervormingen rond Georoute en de sluiting van postkantoren neemt toe. Daarenboven is er de Europese liberalisering op til.

"Privatisering moet stoppen"

Morgen om 15 uur is een manifestatie voorzien voor de Brusselse zetel van De Post aan het Muntplein. De betoging wordt georganiseerd door het nationaal comité SOS Post, dat gekant is tegen de sluiting van postkantoren. "We eisen het behoud van een echt statuut voor de postbodes en zeggen neen aan de liberalisering van de postmarkt. We willen dat de privatisering stopt en dat het bedrijf opnieuw 100 procent publiek wordt", staat in een communiqué van de Franstalige christelijke werknemersvleugel.

De vakbonden van hun kant plannen op 19 december een manifestatie voor het kabinet van minister van Ondernemen, Vincent Van Quickenborne. De modaliteiten van die betoging zullen volgende maandag worden vastgelegd.

"Locomotief voor tal van reorganisaties"

"De derde fase van Georoute - dat de meest optimale postbedeling uitstippelt - is slechts een locomotief voor tal van reorganisaties bij De Post, die ook alle personeelscategorieën treffen. Meer dan ooit trekken we aan de alarmbel", luidt het bij de Henegouwse afdeling van het ACV. Er wordt verwezen naar de sluiting van postkantoren, tijdelijke contracten die niet vernieuwd worden en de afbouw van het onderhoudspersoneel.

Op lokaal niveau komen er in Bergen sensibiliseringsacties bij de bevolking, zonder evenwel de postbedeling in het gedrang te brengen. Begin deze week werd er nog gestaakt - volgens de directie op beperkte schaal - in Henegouwen en Waals-Brabant.

19:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.