12-12-08

ontslagen postbode... al baan aangeboden...

Rick_Timmer_975907bOntslagen postbode krijgt baan aangeboden

De door postbedrijf Sandd in Apeldoorn ontslagen bezorger Rick Timmer is overstelpt met reacties en heeft ook al diverse banen aangeboden gekregen.

Timmer vertelde gisteren uitgebreid in de Stentor dat hij het niet over zijn hart kon verkrijgen spooknota’s van de KvK te bezorgen. Hij wilde de ontvangers waarschuwen. Daarom deed deed hij stickers op de brieven. Dat leidde tot zijn ontslag vanwege schending van de post.

De media zijn massaal op de Rotterdamer gestort. Hij heeft van diverse kanten steunbetuigingen gekregen. Ook op de site tonen mensen vooral onbegrip over het besluit van Sandd.

Een van de reacties wijst op de actie van Metro Post in Deventer en Zutphen, die haar bezorgers donderdag opdracht zou hebben gegeven de gewraakte brief niet te posten. Volgens directeur Fred Koster van dit bedrijf ligt dat echter anders.

„Wij werken in opdracht van Sandd en de klant heeft de opdracht bij Sandd ingetrokken. Aangezien de brieven al door het sorteercentrum waren, hebben we alle bezorgers gevraagd de brief niet te bezorgen. De bezorgers hebben dat dus niet eigenhandig gedaan, zoals de Rotterdammer, maar feitelijk in opdracht van de klant."

Koster vindt het besluit van Sandd in principe begrijpelijk. „Wij gaan niet over de inhoud van de post."

Rick Timmer heeft, ondanks zijn ontslag, een goed gevoel overgehouden aan zijn actie. „Ik heb gedaan wat iedereen met een gezond verstand zou moeten doen. Ik wist dat het niet deugde en zou die winkeliers toch niet meer onder ogen kunnen komen, als ik willens en wetens - zonder te waarschuwen - een spooknota bij ze door de deur druk. Dat andere postbodes een dag na mijn ontslag te horen hebben gekregen dat ze de brief niet moeten bezorgen, zegt toch genoeg."

Inmiddels heeft Timmer tot zijn vreugde ook al diverse banen aangeboden gekregen, ook bij andere postbedrijven zegt hij. „Waarschijnlijk kan ik binnenkort weer aan het werk en wellicht heb ik dan nog een betere baan ook."

17:45 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.