13-12-08

en nog eentje...

RIPPostkantoor verdwijnt
Bewoners hebben week lang geen geldautomaat

Het postkantoor dat jaren gevestigd was onder het stadhuis op het Marktplein heeft vrijdagmiddag de deuren gesloten. Het kantoor wordt vervangen door een postpunt in de stripwinkel Aha in de Kerkstraat, die de meeste taken van de post overneemt.

In Damme werd vrijdagmiddag het postkantoor dat vele jaren onder het stadhuis gevestigd was, voorgoed gesloten. Die maatregel past in de besparingsronde dat door de directie van de Post werd doorgevoerd. Ook de geldautomaat die door de Post werd beheerd, werd leeggehaald. De inwoners van Damme zullen het in elk geval voor minimum een week zonder geldautomaat moeten stellen.

De Damse burgemeester Dirk Bisschop (CD&V) beloofde enkele maanden geleden nog dat het Landbouwkrediet de geldautomaat zou beheren op de Markt. De oppositie is daar echter nog niet zeker van en zal deze namiddag actie voeren aan de geldautomaat. 'Het is een probleem voor de plaatselijke bevolking, maar ook voor de klanten van de restaurants die vaak nog snel geld willen afhalen', meent gemeenteraadslid Manu Buysse van de oppositiepartij Samen.

Intussen ontving het Damse postkantoor vrijdagvoormiddag zijn laatste klanten. De bediende wordt tijdelijk overgeplaatst naar het postkantoor van Sint-Kruis waarna ze later zal worden ingeschakeld in een andere dienst. De Damse bevolking betreurt het vertrek van de post in Damme.

Geertrui Boi komt tot tweemaal per maand in het kantoor langs om betalingen uit te voeren. 'Ik ben hier in het kantoor een van de vaste klanten. Telkens kom ik hier om een aantal betalingen te laten uitvoeren. Ik hoop dat ik hiervoor zal terechtkunnen in het Postpunt in de Stripwinkel Aha wat verderop. Voor grote stortingen zal ik echter naar het postkantoor van Sijsele of Assebroek moeten. Hiervoor zal ik mij moeten verplaatsen met de belbus want ik heb geen wagen meer. Ook de geldautomaat kunnen wij voorlopig niet meer gebruiken. Ik hoop dat daar snel verandering in komt', zegt Geertrui.

Aan de gevel van de stripwinkel Aha in de Kerkstraat hangt het embleem van postpunt al aan de gevel. 'Er is een overlappende periode geweest van een aantal dagen. We zijn er alvast klaar voor om de Dammenaars op een vriendelijke manier te ontvangen voor hun postverrichtingen. Ze kunnen hier brieven en pakjes versturen, betalingen laten uitvoeren en postzegels aanschaffen. Daarvoor hebben wij een opleiding gevolgd bij de Post. We hopen zo ook nieuwe klanten aan te trekken', vertellen Guido Christiaens en Nathalie Teirlinck van de stripwinkel Aha. Ook zij hopen dat de geldautomaat zo snel mogelijk weer wordt opgestart wordt.
 

17:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.