15-12-08

Marolliens zijn boos... op De Post...

postpunt x
Marolliens boos om sluiting postkantoor

De bewoners van de Marollen zijn boos op de Post. Vandaag sloot het kantoor in de Hoogstraat na dertig jaar zijn deuren. De postpunten zijn volgens de meeste Marolliens geen waardig alternatief.

Een maaltijd met een glas rode wijn, of postzegels kopen en een brief posten. Het kan voortaan allemaal in restaurant De Skieven Architek. Want het postkantoor even verderop in de Hoogstraat sluit vandaag zijn deuren. Wie voortaan de posttarieven wil kennen, vindt ze naast het dagmenu.

Maar klanten die vandaag verbaasd voor het gesloten kantoor staan, zijn niet tevreden. Ze vinden dat ze nu te ver moeten lopen voor hun postzaken. Het dichtsbijzijnde postkantoren zijn aan het Justitiepaleis, in het Zuidstation, en in de Bogaardenstraat.

Het algemeen actiecomité van de Marollen startte een jaar geleden een petitie tegen de aangekondigde sluiting. Want een postpunt is geen postkantoor, vindt Bernadette van Zuylen van het actiecomité.

"Als je bijvoorbeeld een aangetekende brief moet gaan halen, is dat vervelend in een café. Want niet iedereen moet weten dat je een factuur niet betaald hebt of dat je ontslagen bent. En in een postpunt zijn er geen professionelen, zij hebben geen zwijgplicht," zegt Van Zuylen.

Hugo De Wandeler van het postpunt in De Skieven Architek begrijpt de kritiek. "We zijn inderdaad beperkt in onze mogelijkheden. Maar als die uitgebreid konden worden, zou dat beter zijn voor de mensen."

20:10 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.