16-12-08

Kerstkaart... al 33 jaar op rij vertuurd...

kerstkaart xTwee vrienden sturen elkaar al 33 jaar dezelfde kerstkaart

Steve Ford (50) en Raymond Pearson (68) met hun kostbare kerstkaartAls je het beu bent om elk jaar weer dezelfde kerstwensen op een andere wenskaart naar dezelfde vrienden en familieleden te sturen, dan kan je misschien de oplossing van twee Britse vrienden overwegen. De twee gewezen postbedienden sturen elkaar sinds 1975 elk jaar telkens weer dezelfde kerstkaart. Zelfs na 33 jaar is de kaart nog intact en de boodschap 'De Kerstman zei dat hij je alles van je wenslijstje zal brengen' is nog altijd leesbaar. De enige variant is dat ze er elk jaar binnenin een nieuwe boodschap aan toevoegen.

Ritueel
Steve Ford (50) en Raymond Pearson (68) leerden elkaar kennen op een postseerbureau in Dudley en werden vrienden. Pearson zat op de personeelsdienst en Ford leverde per motorfiets telegrammen af bij de klanten. In 1975 besloot Pearson om zijn vriend een kerstkaart te sturen en die had een origineel idee: hij stuurde de kaart gewoon terug naar Pearson met een persoonlijke boodschap eraan toegevoegd. Het was de start van een ritueel dat nu al 33 jaar duurt.

Niet meer via post
Steve Ford, die nu in een kinderziekenhuis werkt, vindt hun kerstkaart nu zo waardevol dat hij het niet meer riskeert om ze via de post te sturen, ondanks hun verleden bij de post. "Daar zijn we al een paar jaar mee gestopt, want we willen de voor ons zo kostbare kaart zeker niet laten verloren gaan in de post. Je weet maar nooit".

14:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.