17-12-08

over religieuze brieven... in Jeruzalem...

Israel_Post
Jeruzalemse post krijgt opnieuw vele religieuze brieven

De posterijen in Jeruzalem ontvangen ook nu weer honderden brieven die gericht zijn aan „God", „Jezus", „heilige Maria" en zelfs de kerstman.

Elk jaar belanden er bijna 2000 brieven met deze en vergelijkbare ’adressen’ op de afdeling onbestelbare zendingen, zo meldde de Duitse protestantse nieuwsdienst Idea maandag. Meestal gebeurt dit voor de kerstdagen; maar ook rond het Joodse lichtfeest Chanoeka en het islamitische Offerfeest krijgen de Jeruzalemse posterijen heel wat van dergelijke post.

Een Joodse rabbijn stopt de berichten tussen de stenen van de Klaagmuur in Jeruzalem. De Joodse traditie leert dat hier geplaatste gebeden zeker door God worden verhoord.

Volgens postbeambte Avi Yaniv worden de meeste brieven door christenen geschreven. Enkele zijn van Joden afkomstig en een klein aantal wordt door moslims verstuurd. Jeruzalem wordt door deze drie religieuze groeperingen gezien als heilige stad.

De schrijvers van de brieven zoeken Gods hulp vanwege financiële nood of gezondheidsproblemen. Velen bidden voor hun kinderen of partner.

Niet alle brieven worden gelezen voordat ze in de Klaagmuur terechtkomen.

Yaniv zegt regelmatig geroerd te zijn door de brieven. Zo bad een weduwnaar of zijn vrouw nog een keer aan hem mocht verschijnen en een meisje dat door haar vader misbruikt werd, sprak God aan met „mijn Vader".

08:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.