18-12-08

Duizenden... Kerstgroetjes...

sortering
Duizenden groetjes per dag in de brievenbus

Op het postsorteercentrum op de Markerkant, Almere, is het nog lang geen kerstvakantie. Een week voor kerst is het voor de mensen van TNT flink doorwerken.

Met vijftig man extra probeert het postbedrijf alle feestgroeten op tijd in de brievenbussen te krijgen.

In de afgelopen week hebben de Almeerse postbodes al 1,8 miljoen brieven en kaarten bezorgd. Per dag behandelen de medewerkers van het sorteercentrum 300.000 poststukken. Dat zijn zoveel poststukken dat er sinds deze week in 24 uurs diensten wordt gewerkt.

,,Druk, hectisch en gezellig", zo omschrijft TNT-medewerker Wendy Hagedoorn de decembermaand. Sinds haar vijftiende werkt zij bij 'de post'. ,,Als je op straat loopt, weet je dat je mensen iets leuks komt brengen. Het is een hele leuke periode."

De kerstpost is geen makkelijke post. Kleine driehoekjes, kaartjes die lijken op een donut of kaartjes waar de postzegel amper op past. Klein maar fijn is dit jaar het motto.,,Dit jaar is dat echt de trend", vertelt Hagedoorn. ,,Heel lastig, want de machine kan die kleine kaartjes moeilijk verwerken. Sommige kaarten raken zoek in de machine. Ook schuiven de kaartjes makkelijk in de andere post."

Lastig is ook de verkeerde adressering van veel kaarten. ,,Mensen vergeten de postcode op de envelop te schrijven. Dat levert ontzettend veel werk op, want we zoeken dan zelf de postcode. We willen de post namelijk zo goed mogelijk bezorgen."

De medewerkers kunnen uitkijken naar 2 januari, dat is traditioneel de rustigste dag van het jaar. Tot die tijd kunnen zij in ieder geval onbeperkt genieten van een kopje koffie. De automaat staat deze dagen op gratis

13:58 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.