18-12-08

Gemeente bezorgd om sluiting...

postpunt xx
Gemeente maakt zich zorgen over sluiting postkantoor

Het gemeentebstuur van Knokke-Heist is bezorgd rond de sluiting van het postkantoor in Heist, dat vervangen werd door een Postpunt. De gemeente betreurt dat de vrijgekomen werkuren grotendeels naar Zeebrugge en Blankenberge gaan en slechts voor zestien procent naar Knokke.

Het gemeentebestuur was zeer onaangenaam verrast toen bleek dat het enige postkantoor in Heist en dat in de Paul Parmentierlaan in Knokke op de lijst stonden van de af te schaffen vestigingen. 'We begrijpen dat De Post efficiënter wil werken en haar kantoren reorganiseert. Dat komt er meestal op neer dat kleinere kantoren verdwijnen en vervangen worden door Postpunten. Daar kan de klant alleen terecht voor postzegels, het verzenden van briefjes en pakjes, aangetekende zendingen en het afhalen van gerechtsbrieven', klinkt het bij het gemeentebestuur

Het bestuur heeft nogmaals een schrijven gericht naar gedelegeerd bestuurder Johnny Thijs om te protesteren tegen de gang van zaken. Voorts vraagt het zich af hoe in de toekomst het enige volwaardige postkantoor in de Smedenstraat alle klanten voor de overige postdiensten zal opvangen. Daarbovenop blijft in dat hoofdkantoor één loketfunctie minder over dan gepland. De gemeente hoopt dat in een drukke badplaats als Knokke-Heist de reorganisatie niet leidt tot minder dienstverlening naar de klanten toe.

15:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.