18-12-08

postbode loopt op... valse postbode...

postbode3
Oplichter vermomd als postbode botst op echte postbode

De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt voor een onbekende man die zich uitgeeft voor postbode en mensen wil laten pinnen. Bij de politie is één aangifte en een melding binnengekomen, maar het wordt niet uitgesloten dat meerdere mensen van (poging tot) oplichting slachtoffer zijn geworden.
Op 11 december bood de zogenaamde postbode een pakket aan op een adres aan de Duivenvoorde in Zwijndrecht en vroeg de bewoner de pincode op een mobiel pinapparaat in te tikken.

De ‘postbode’ zei vervolgende dat het pinnen niet lukte, waarna hij het slachtoffer naar de pincode vroeg en tegen hem zei dat hij het op het postkantoor zou regelen. Op dat moment kwam toevallig een echte postbode van TNT-Post langs. De oplichter maakte zich vervolgens snel uit de voeten.

De oplichter is man van 20-25 jaar oud met een Zuid-Europees uiterlijk. Hij droeg een ringbaardje, een zwart petje, was ca. 1.70 meter lang en hij droeg een oranje-zwart-witte TNT-jas. De man reed in een wit busje met zwarte ramen.
Postbodes van TNT-post zullen nooit vragen om mobiel te pinnen. Als er een bedrag betaald moet worden, is dit altijd contant. Wie verdachte mensen aan de deur krijgt die met een smoes naar binnen willen of om pincodes vragen, wordt geadviseerd om 112 te bellen, zodat de politie de verdachte op heterdaad kan aanhouden

19:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.