19-12-08

Krijtlijnen liberalisering postmarkt zijn er...

vrije marktKrijtlijnen uitgetekend voor vrijgemaakte postmarkt

 

De federale regering heeft vrijdag op de ministerraad het kader vastgelegd waarin de vrijgemaakte postmarkt vanaf 2011 zal opereren. Nieuwe spelers moeten na 5 jaar een territoriale dekkingsplicht van 80 procent bereiken en zijn na twee jaar activiteit verplicht twee maal per week post te bedelen.

 

In de regeringsverklaring in oktober werd de "universele dienstverlening" (5 maal per week post over het hele grondgebied) vanaf 2011 al ingeschreven. Die is toegekend aan De Post voor een periode van 6 tot 8 jaar. Tegen januari 2009 moet die berekend zijn, de kost wordt betaald door de overheid, deelt minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne  vrijdag mee. Een van de nieuwe elementen in het akkoord zijn de arbeidsvoorwaarden voor de marktspelers in de postsector. Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte deelt mee dat er regels komen met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden om "sociale dumping tegen te gaan". Nieuwe spelers krijgen eveneens een territoriale dekkingsplicht: 80 procent van de drie gewesten moet na 5 jaar gedekt zijn. De operatoren moeten eveneens uniforme tarieven aanbieden aan de klanten voor de bedeling van post op het grondgebied dat onder de dekkingsplicht valt.

alez vooruit... eerst  de lijnen uitzetten en dan vlug naar de Koning voor het ontslag van de regering... of zoek ik het nu te ver? 

18:16 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.