29-12-08

Weggepest... om zijn geaardheid...

FietspostbodeNederland: Het is bijna 2009 en spijtig genoeg is er nog veel homofobie en homohaat. Dit is het verhaal van een man die door zijn werknemers werd getreiterd, vernederd en genegeerd, waarom? Simpelweg omdat hij homo is.

De man zit ziek thuis, volledig afgekeurd, volledig op, geplaagd door nachtmerries en n behandeling voor alle opgelopen geestelijke schade. De feiten gebeurden jaren geleden maar hij is er nog steeds kapot van. Homo zijn in de 21ste eeuw lijkt nog steeds niet vanzelfsprekend, al denken we vaak van wel.

De inmiddels 42-jarige homo-man werkte zeventien jaar voor de dienst die nu TNT Post heet. Hij werd in 2006 ontslagen, nadat hij twee jaar ervoor ziek thuis had gezeten, ziek vanwege de dagelijkse discriminerende opmerkingen van zijn collega-postbodes. Leidinggevenden grepen niet in, sterker nog die stonden vaak toe te kijken en mee te lachen. Hij werkte sinds 1989 in het bedrijf en voelde zich allesbehalve thuis in een macho mannencultuur en werd hij vaak gepest.

Toen hij in 2002 bekende homo te zijn werd alles erger. De pesterijen namen toe en bestonden onder anderen uit het negeren en uitsluiten, het dagelijks moeten aanhoren van grappen over homo's. Daarbij werd hij ook aangesproken als hé mietje of h& homo. Als hij een keer per ongeluk in de weg liep kreeg hij te horen, kan je niet uitkijken vieze flikker.

Pas sinds vorige week is er een lichtpuntje gekomen voor de voormalige postman. De Commissie Gelijke Behandeling oordeelde dat bij hij inderdaad door zijn werkgever en collega's werd gediscrimineerd. De erkenning is een opluchting voor de man, maar echt gelukkig is hij niet, hij houdt zich schuil voor de buitenwereld en leeft als een bang vogeltje want zijn vertrouwen in mensen is weg.

14:27 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.