30-12-08

postbode Retie... zitten in de kou...

kou
Postbodes sorteren brieven in de kou

De postbodes in Retie sorteren hun brieven al drie dagen met handschoenen aan en muts op. De verwarming in het distributiecentrum is stuk. Net in de drukste en koudste periode van het jaar.

Als je van buiten komt, voelt het nog redelijk warm aan in het distributiecentrum. Maar na vijf minuten stilstaan, krijgen ook mijn vingers het koud. Zo werken de postbodes van Retie al drie dagen in de niet-geïsoleerde hal in de Veldenstraat.

De verwarming is er vrijdag uitgevallen. De verantwoordelijke van het kantoor heeft daarop het servicecenter gecontacteerd. Die zouden onmiddellijk iemand sturen, maar maandagmorgen staan de werknemers nog altijd in de kou. “De situatie sleept al enkele dagen aan”, vertelt werknemer Arie Arijs. “Twee weken geleden is de verwarming al eens uitgevallen. Ze is toen gemaakt, maar nu zitten we weer zonder.”

Trucjes

De postbodes sorteren de brieven eerst, en daarna moeten ze nog op ronde. “Van 5.45u tot 9.15u staan wij hier te sorteren”, vertelt Arie. “Dat duurt nu wat langer omdat we net in de drukste periode zitten. En dan moeten we straks nog met koude handen door de vrieskou om de brieven te verdelen. Met dit weer is de situatie echt extreem.”

De werknemers hebben al eigen trucjes gevonden om zich warm te houden. “Veel koffiedrinken”, vertelt Katrien Smets. “En handschoenen aandoen, de sjaal over je neus trekken en een muts opzetten.” “En hopen dat we straks ergens een borrel kunnen gaan drinken”, vult Arie aan. “Als de verwarming morgen (dinsdag, red.) nog niet gemaakt is, vertrek ik terug naar huis. Er is al voor minder gestaakt.”

Herstel

Zo ver hoeft het wellicht niet te komen. “Vrijdag is de externe hersteldienst al drie keer ter plaatse geweest”, vertelt Fred Lens, woordvoerder van De Post. “Blijkbaar werkte het niet zoals het hoorde, want ook zaterdag hebben de werknemers in de kou gewerkt. We willen ze daarvoor feliciteren, maar dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn."

"Maandag is de hersteldienst teruggekomen. Een paar keer, want telkens bleek de verwarming niet te werken. Nu heeft de onderhoudsfirma een onderdeel vervangen, en zou het probleem opgelost zijn.”

19:16 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.