04-01-09

Emelgem... krijgt geen PostPunt...

postpunt 1Geen postpunt in Emelgem

De Post is voorlopig niet van plan om een postpunt te openen in Izegemse deelgemeente Emelgem. Dat blijkt uit het antwoord van de bevoegde federale minister op een parlementaire vraag die gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) liet stellen.

Op 24 september 2007 sloot het postkantoor in Emelgem definitief de deuren. Sindsdien wordt geijverd voor de opening van een Postpunt in de Izegemse deelgemeente.

'Bij de reorganisatie van het kantorennetwerk werd het Emelgemse postkantoor gesloten en er kwamen twee postpunten in Izegem. Volgens De Post zijn deze twee postpunten niet in Emelgem gelegen, maar door de relatief korte afstand kunnen ze instaan voor de dienstverlening voor de inwoners van Emelgem', stelt de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe betreurt de beslissing van De Post om nog niet in te gaan op het argument dat Emelgem in volle expansie is door de bouw van appartementen en de ontwikkeling van verkavelingen. Maar het antwoord van de minister laat nog een kleine opening, want volgens de minister zal het netwerk van postkantoren en postpunten indien nodig in de toekomst aangepast worden aan de demografische, economische en commerciële evoluties.

15:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

heel interessante blog
doe zo voort !

Gepost door: suikerboontje | 04-01-09

De commentaren zijn gesloten.