07-01-09

weer of geen weer...

winter
Geen postbedeling door ijzig weer

Verschillende mensen kregen de afgelopen dagen geen krant of andere post in hun brievenbus. Maar wie beslist nu of de post bedeeld wordt gezien de uitzonderlijke weersomstandigheden?

In eerste instantie ligt die beslissing bij de postmeester van een kantoor. Die moet oordelen of de weersituatie risico’s inhoudt voor de postbode”, zegt Fred Lens, woordvoerder van De Post.

“Maar als een postbode uiteindelijk toch uitrukt en merkt dat hij gevaar loopt om bepaalde plaatsen te bereiken, mag hij zelf beslissen zijn ronde af te breken. Mogelijk kan hij dan later op de dag de post toch nog op de juiste plaats brengen. Lukt dat niet dan belandt de post een dag later in de bus.”

Keihard

Voor de facteurs zijn het keiharde dagen. “Normaal kan ik mijn rond tussen 12 en 13 uur afronden zegt Nico Withofs, die in Boxbergheide (Genk) de post bedeelt.

“Nu heb ik op hetzelfde tijdstip niet eens de helft gedaan. Het is verschrikkelijk moeilijk door die sneeuw uit en door het vriesweer. Ik ben negen jaar postbode en het is de eerste maal dat ik zoiets meemaak. Ik ben zopas onderuit gegaan met mijn bromfiets. Maar ja, we moeten er door. De post moet nu eenmaal bedeeld worden.”

13:58 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.