08-01-09

hulde aan een... postbode...

ton
Hulde voor postbode van Slabroek

Soms doen mensen hun werk zo goed dat heel de buurt er lof van spreekt. Heel duidelijk geldt dat voor Ton van der Palen.

Hij is postbode bij de Koninklijke TNT Post. Al ruim twaalf jaar bezorgt hij de post in het buitengebied van Uden. Onder andere op Slabroek. Tja en dat doet hij zo trouw en zo koninklijk dat de buurt iets voor hem terug wilde doen. Zo ontstond het idee om Ton een gezond 2009 toe te wensen op een groot bord langs de weg. Geflankeerd door een kerstboom en voorzien van een foto staat het huldeblijk aan de postbode te pronken in het midden van het buurtschap. Vooral in deze winterse tijd is dat een idyllisch gezicht. Schuin ertegenover ligt de parkeerplaats van het bezoekerscentrum. Heel wat mensen kunnen daardoor een glimp opvangen van de goede wensen van Slabroek aan 'haar' postbode. "Hij hoort een beetje bij de buurt", vertelt een van de bewoners. "Met kerstmis krijgen we altijd een kaartje van hem persoonlijk in de bus. En twee jaar geleden heeft hij zelfs van alle brievenbussen een foto gemaakt en die als kerstkaart in de bus gedaan. Geen wonder dat postbode Ton wordt gekoesterd als een onmisbare voorziening. Hij loopt achterom binnen voor koffie. Als het aan de buurt ligt mag hij ook de post gaan bezorgen bij de twee huizen in het buurtschap die vallen onder de gemeente Bernheze. En ook de postpakketjes mag hij gerust komen bezorgen. Nu komen daarvoor twee aparte postbodes. Volgens de buurt is dat helemaal niet nodig. Want 'hun' Ton is een allrounder. Hij bezorgt niet enkel brieven en kaarten, maar soms ook pluimvee. Een van zijn kippen scharrelt onder de naam van Ton rond op het erf van Mark van de Veerdonk. Niet bekend is of Ton de kip daar ook al de eieren heeft bezorgd.

19:45 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Pol, dat vind ik nu eens echt diepmenselijk en supervriendelijk. En zo'n vriendelijke postbode is zo'n hulde zeker waard.Maar die buurtschap lijkt me ook een hechte gemeenschap te zijn.

Gepost door: magda | 08-01-09

De commentaren zijn gesloten.