11-01-09

Nederlandse collega verongelukt onder trein...

overweg
Auto TNT Post geschept op onbewaakte overgang: een dode

Een inzittende van een bestelauto van TNT Post is zaterdagmiddag verongelukt toen hij op een onbewaakte spoorwegovergang aan de Ooijmanlaan in Doetinchem werd geschept door een trein.

Volgens de politie reed de man rond het middaguur over de spoorwegovergang en kwam daarbij in botsing met de voor hem van rechts komende trein uit de richting van Doetinchem.

Het slachtoffer was op slag dood volgens de politie. In de trein die onderweg was naar Winterswijk raakte niemand gewond. Wel is voor de treinpassagiers slachtofferhulp geregeld.

De politie is een onderzoek gestart naar de precieze oorzaak van het ongeluk. De identiteit van het slachtoffer kon de politie zaterdagavond nog niet vrijgeven.

In 2004 zijn bij dezelfde spoorwegovergang drie tieners omgekomen. Ze zaten in een auto die geschept werd door een trein. Dat ongeluk leidde destijds tot veel commotie over de beveiliging van de overgang. Er zijn nadien echter geen spoorbomen geplaatst. Dit omdat de weg vooral door omwonenden zou worden gebruikt.

10:05 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.