13-01-09

slachtoffer bij overweg...

overgang_1004451b
Weer kippenvel rond Ooijmanlaan na nieuw slachtoffer

Een inzittende van een bestelauto van TNT Post is zaterdagmiddag verongelukt toen hij op een onbewaakte spoorwegovergang aan de Ooijmanlaan in Doetinchem werd geschept door een trein.

Tonny Natrop woonde nog maar nèt aan de Wrangelaan in Doetinchem toen in mei 2004 op de naburige spoorwegovergang in de Ooijmanlaan drie Doetinchemse tieners om het leven kwamen. Ze zaten in een auto die geschept werd door een trein.

Zatermiddag rond twaalf uur sloeg het noodlot wederom toe. Op dezelfde onbewaakte overgang vond de 49-jarige postbesteller Johan van der Linde uit Terborg de dood. De TNT Post bestelauto die hij bestuurde, werd door een trein geschept. In de trein raakte niemand gewond. Wel is voor de treinpassagiers slachtofferhulp ingezet.

„Ik kreeg vijf jaar geleden kippenvel, en nu weer", zegt Natrop aangeslagen. „Het slachtoffer is een goede bekende van mij. Het is verschrikkelijk. De dag voor het ongeval vertelde mijn broer nog dat hij op de spoorovergang geslipt was. Er wordt niet gestrooid en dat is levensgevaarlijk. Het is spekglad op die bevroren bielzen, maar zelfs nu, een dag na het ongeval, is er nog niet gestrooid en zijn er alweer mensen geslipt."

De politie is een onderzoek begonnen naar de precieze oorzaak van het ongeluk. „Zodra de resultaten bekend zijn, gaat het college met de omwonenden om tafel zitten om de zaak door te spreken", zegt Tessa Baars, woordvoerster van de gemeente Doetinchem.

„Een schrale troost", vindt Natrop. Hij wijst op de commotie die na het ongeval in 2004 ontstond over de beveiliging van de overgang. Ondanks aandringen van omwonenden zijn er geen spoorbomen geplaatst. Natrop bestrijdt dat de overgang vooral door omwonenden gebruikt zou worden. „Het is een hele drukke weg, veel drukker dan de Hulleweg, een paar honderd meter verderop. Maar daar hebben ze de spoorwegovergang wel beveiligd. Onbegrijpelijk. Over de Ooijmanlaan rijden niet alleen de gezinnen die hier wonen, maar ook bezoekers en personeel van de camping, het zorghotel en café Onland. Prorail en de gemeente proberen zichzelf uit de kosten te praten, maar het treinverkeer heeft zaterdag een halve dag stilgelegen. Wat kost dat wel niet ten opzichte van een paar spoorbomen? Om over een mensenleven nog maar te zwijgen. Het is allemaal zeer, zeer schrijnend."

17:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.