14-01-09

de juiste... busse...

postbox_nl_2007
Zeshonderd brievenbussen zijn niet in orde

Het gemeentebestuur van Zonnebeke, bij Ieper, roept zijn inwoners op om een reglementaire brievenbus te plaatsen. Uit tellingen, die De Post de voorbije maanden uitvoerde in Zonnebeke, is gebleken dat zeshonderd brievenbussen niet conform de voorschriften zijn.

Op een totaal van 5.150 brievenbussen voldoen er ongeveer 600 niet aan de voorgeschreven normen zijn. Dat is 11 procent. Het gemeentebestuur raadt zijn inwoners aan om de brievenbus te controleren en zo nodig een bus te plaatsen, die beantwoordt aan het reglement.

Wie twijfelt, kan contact opnemen met de Klantendienst van De Post (022-01.23.45). De ideale brievenbus moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de opening een minimumbreedte van 23 cm en een hoogte van 3 cm hebben; de opening van de brievenbus moet zich tussen 70 en 170 cm bevinden; de bus moet groot genoeg zijn om zonder te plooien een zending van 22,9 cm op 32,4 cm (en 24 mm dik) te ontvangen; de bus moet zich aan de rand van de openbare weg bevinden en de toegang tot de brievenbus moet vrij, makkelijk en zonder gevaar zijn. Ook moet het huisnummer (en eventueel het busnummer) zichtbaar zijn vanaf de straat of op de brievenbus staan. In appartementsgebouwen moeten de bussen in doorlopende volgorde genummerd zijn.

13:56 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.