16-01-09

De Post sluit zijn... drukkerij...

De Post sluit drukkerij

De drukkerij van De Post aan de Willebroekkaai in Brussel gaat eind 2009 dicht. Volgens de directie krijgen de vijftig werknemers een andere job bij De Post.

Er heerst onrust bij het personeel van de drukkerij van De Post. De drukkerij staat in voor al het drukwerk van De Post, maar staat los van de postzegeldrukkerij die in Mechelen in gevestigd.

'Deze activiteit zal gefaseerd worden afgebouwd tegen eind 2009. Dan zal het drukwerk door privébedrijven worden geleverd', zegt Fred Lens, woordvoerder van De Post.

'Het drukken is geen kernactiviteit van ons bedrijf. De drukpersen en installaties zijn verouderd. Er zouden zware investeringen nodig zijn. We zijn ook niet concurrentieel met privédrukkerijen. Die kunnen drukwerk tegen een lagere prijs aanbieden dan dat we het zelf doen.'

De Post stelt dat alle vijftig werknemers hun job zullen behouden. 'Er vallen geen ontslagen. We zullen de betrokken mensen een gelijkwaardige baan aanbieden waarvoor dezelfde vaardigheden nodig zijn', zegt Lens.

De vakbonden zijn er niet gerust op.

'De afbouw van de drukkerij was niet opgenomen in het strategisch plan van De Post. We hebben de directie vorige week verzocht het herstructureringsplan voor de drukkerij bekend te maken, maar tot vandaag hebben we dat niet ontvangen. In de drukkerij werken er naast de drukkers ook administratieve bedienden. We eisen dat alle werknemers hun baan kunnen behouden en dat hen een passende taak wordt gegeven', zegt Lieve Van Overbeke, vakbondssecretaris van het ACV Transcom.

De vakbonden zullen ook nagaan of er werknemers met een tijdelijk contract in dienst zijn en welke oplossing voor deze mensen wordt gevonden.

De drukkerij aan de Willebroekkaai levert al decennia lang al het drukwerk voor het nu autonome overheidsbedrijf. Er werkt heel wat gekwalificeerd grafisch personeel. De Post heeft geen drukactiviteiten meer, behalve de postzegeldrukkerij in Mechelen. Het bestaan van dat filiaal is niet in gevaar.

13:37 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.