17-01-09

weer ééntje toe...

postpunt 1'De inwoners van Olmen zijn hier het slachtoffer van'
Gemeentebestuur betwist sluiting postkantoor

Het postkantoor van Olmen sluit eind deze maand definitief zijn deuren, maar De Post heeft wel nog geen locatie gevonden voor een postpunt. Het gemeentebestuur van Balen protesteert en eist dat De Post de beslissing tot sluiting herbekijkt.

De Post kondigde de sluiting van het postkantoor van Olmen al enkele jaren geleden aan. Op 26 januari sluit het kantoor definitief de deuren.

'De sluiting van het postkantoor past in de grote reorganisatie die we sinds enkele jaren doorvoeren. Daarbij is het de bedoeling dat er per gemeente een postkantoor overblijft. De sluiting van postkantoren compenseren we met de oprichting van postpunten bij lokale handelszaken. Daar kunnen mensen voor de meeste postverrichtingen terecht', verklaart woordvoerder Fred Lens van de Post.
In Olmen is er evenwel geen postpunt gepland, zodat inwoners van Olmen voortaan naar Balen, Meerhout of Mol moeten. 'De sluiting van het postkantoor is definitief. De bedienden worden tewerkgesteld in een ander postkantoor. Lokale handelaars kunnen zich nog altijd kandidaat stellen voor een postpunt in hun zaak', luidt het.

Het gemeentebestuur van Balen vindt de sluiting van het Olmense postkantoor onaanvaardbaar. 'De inwoners van Olmen worden het slachtoffer van een besparingsmaatregel. We kunnen niet aanvaarden dat een belangrijke deelgemeente als Olmen op die manier noodzakelijke dienstverlening verliest. Omdat er niet in een postpunt is voorzien, komt er abrupt een einde aan de continuïteit van de dienstverlening', meent burgemeester Johan Leysen (CD&V). Volgens hem heeft de sluiting van het Olmense postkantoor ook zijn weerslag op het sociaal leven. 'Kleinere postkantoren, zoals dat in Olmen, stimuleren de sociale contacten. Vooral minder mobiele senioren en minderbedeelden worden met de sluiting zwaar getroffen', zegt Leysen.
Het gemeentebestuur van Balen dringt er bij De Post op aan om de beslissing over de sluiting te herzien. De sluiting heeft volgens de burgemeester ook gevolgen voor de rest van Balen. 'Na de sluiting van het postkantoor in Olmen blijft hier enkel nog maar het kantoor van het Centrum over. Daardoor zal er weer nodeloos veel verkeer richting Centrum rijden. Daarnaast is het aantal parkeerplaatsen aan het postkantoor van het Centrum beperkt', verklaart Leysen.

10:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.