18-01-09

Domme... domme... postbode...

phishing
Man geeft internetoplichters 144.000 euro

Een Britse postbode heeft een Nigeriaanse internetoplichter die hij via MySpace leerde kennen 144.000 euro gegeven. De 32-jarige man werd in de zomer van 2007 via de sociale netwerksite door een Nigeriaanse vrouw benaderd. De twee sloten vriendschap en na verloop van tijd vroeg de Nigeriaanse vrouw, die later een man bleek te zijn, om geld voor de behandeling van haar zieke moeder. Shane Symington had geld van een erfenis gekregen en besloot een deel naar de noodlijdende vrouw te sturen. Die vertelde niet veel later dat haar moeder was overleden en ze nu geld voor de begrafenis nodig had.

Symington begon opeens door te krijgen dat hij was opgelicht, maar dat betekende niet het einde van zijn ellende. Hij ontving een reeks e-mails van zogenaamd andere slachtoffers. Ook kreeg hij een bericht dat van de FBI afkomstig zou zijn. De opsporingsdienst wilde zijn zaak behandelen en vroeg of de Brit voor hen het onderzoek en een reis naar Nigeria wilde betalen, iets wat Symington besloot te doen. Maandenlang maakte hij naar de zogenaamde FBI geld over, voordat hij erachter kwam dat hij weer opgelicht was.

Dit keer stapte hij naar de echte politie, maar die hadden slecht nieuws voor hem. Vanwege de politieke situatie in Nigeria, waardoor de politie in het land niet meewerkt, is het uitgesloten dat hij zijn geld terugkrijgt. "Dit is een heel trieste situatie.",
aldus een politie woordvoerder. Vandaag werd ook bekend dat een Canadese man 90.000 euro via internetoplichters is kwijtgeraakt.

09:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

goedenavond Pol, ik begrijp niet dat mensen zo oliedom kunnen zijn om in zijn mails te trappen.Ik heb zelf al allerhande hupvragen gekregen van geld tot houtblokken en kachels... Daar trap je toch niet in hoeveel en wat ze je ook beloven!

Gepost door: magda | 18-01-09

oeps foutje hulpvragen moet het zijn.

Gepost door: magda | 18-01-09

De commentaren zijn gesloten.