20-01-09

Minister Q - Certipost: 1 - 0...

Minister Q - Certipost : 1 - 0

Heeft u het ook al gehoord op de Radio, dat geweldig slecht geproduceerde spotje van Certipost dat zelfstandigen en bedrijven aanspoort om een elektronisch certificaat aan te schaffen, want het wordt verplicht om de BTW-aangifte elektronisch te doen.

Die mannen van Certipost weten hun tijdstip wel te kiezen, want morgen moet de aangifte binnen van het laatste kwartaal van 2008, en dat is dan ineens de laatste aangifte die nog op papier ingediend mag worden. Met andere woorden, hét moment om je ook vragen te beginnen stellen over hoe je dat in de toekomst met de computer zult moeten gaan doen.

Die mottige spot vertelt dus dat je al voor minder dan 50 euro zo'n certificaat kunt kopen, ikke dus naar www.certipost.be, de URL wordt voldoende vermeld in de spot, om daar terecht te kopen op een draak van een site, en al helemaal bijna niet te vinden waar ik dan moet klikken om zo'n certificaat te kopen, en vervolgens eerst mogelijkheden tegen te komen van meerdere honderden euro's, een gigantische afknapper dus.

Een mens gaat dus wat verder op zoek, en vervolgens ontdek je dan dat je eigenlijk helemaal geen zo'n certipost ding nodig hebt, maar gewoon een elektronische identiteitskaart en een kaartlezer. Meer nog,
minister Q geeft die kaartlezers zelfs gratis en voor niks weg. Quickie, waarom maak jij daar dan niet wat meer lawaai over? Waarom geen radiospot van minister Q? Dat zou onze administratie nog een pak vereenvoudigen.

En nog beter zou zijn om ook de procedure om zo'n kaartlezer aan de praat te krijgen, ook wat te vereenvoudigen, want mens, was dat een zoeken eer dat marcheerde. Want ja, ik had zelfs nog een kaartlezer liggen die ik ooit eens links of rechts in een of andere giftbag heb gevonden.

Dit gezegd zijnde, kan iemand mij uitleggen waarom een door de overheid geleid bedrijf als Certipost (toch een onderdeel van De Post) hier mensen probeert te overtuigen iets te kopen waarvoor een gratis alternatief bestaat???

13:57 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.