03-02-09

Post Kieldrecht gaat toe...

Postkantoor Kieldrecht definitief weg

Er is geen weg meer naast. Het postkantoor van Kieldrecht behoort vanaf op 28 maart tot de geschiedenis en sluit definitief de deuren. Binnen een week of vier wordt een Postpunt geopend in de supermarkt GB Contact in de Dorpsstraat. Dat moet het postkantoor kunnen vervangen, heet het bij de Post.

Talrijke protestacties, van ondermeer het ACV, konden de sluiting van het postkantoor niet verhinderen. Het argument dat Kieldrecht een eigen filiaal verdient omdat de gemeente een eigen postnummer (9130) heeft en twintig kilometer van Beveren zelf vandaag ligt, vond bij de directie van De Post geen gehoor. Het was beslist dat dit kantoor zou verdwijnen en dat zou ook zo blijven.
Toch vielen de verzuchtingen van de mensen uit
Vrasene en Verrebroek niet helemaal in do- vemansoren bij de Post. De gemeente kon van De Post verkrijgen dat in de deelgemeente Verrebroek eveneens een Postpunt geopend wordt. Dat zou in de krantenwinkel aan de Kieldrechtsebaan komen. Een officieel akkoord is hier nog niet over.
Volgens burgemeester Marc Van de Vijver (
CD&V) zal De Post in Kieldrecht een garage of opslagruimte huren waar de poststukken verdeeld kunnen worden. De postbodes zouden anders te ver moeten rijden naar het postkantoor in de centrumgemeente.

12:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ze (de top dus) zijn de post aan het verkopen.
Wat gaat over 5 jaar nog van overschieten????????

Gepost door: aluap | 10-02-09

De commentaren zijn gesloten.