06-02-09

Royal Mail wil... 1 op 10 ontslaan...

royal
Royal Mail ontslaat 10 procent werknemers

Het Britse Royal Mail gaat bijna 10 procent van de medewerkers ontslaan om kosten te besparen. Dat meldt de Engelse krant The Mirror.

Royal Mail wil diep snijden om te bezuinigen. Met het massa-ontslag zou een bezuiniging gemoeid zijn van 470 miljoen pond.

Het zou gaan om 16.000 werknemers, op een totaal van 170.000.

Kostenreductie

The Mirror citeert uit interne correspondentie van Royal Mail, waarin staat dat alle bedrijfsonderdelen de opdracht zullen krijgen om de kosten met 10 procent te reduceren.

Vakbonden hebben furieus gereageerd, maar waarschuwen dat er nog grotere klappen kunnen vallen als de plannen van een ingehuurde adviseur worden aangenomen.

Die stelt voor dat Royal Mail wordt geprivatiseerd, waarbij 71 distributiecentra worden gesloten, resulterend in het ontslag van 50.000 mensen.

Winst

Royal Mail maakte in de eerste negen maanden van 2008 nog een winst van 255 miljoen pond, veel meer dan de 162 miljoen in de negen maanden van het jaar daarvoor.

Desondanks moet Royal Mail afslanken omdat het postvolume de komende jaren met gemiddeld 7 procent gaat dalen, terwijl meer concurrentie in de postmarkt verwacht wordt, zo redeneert de directie.

13:44 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.