10-02-09

Europa brengt De Post zware slag toe...

Europa3EU-Hof van Justitie brengt Belgische Post zware slag toe

De rechtbank van eerste aanleg van het Europees Hof van Justitie gaat niet akkoord met de toestemming van de Europese Commissie voor een kapitaalinjectie van bijna 300 miljoen euro voor de Belgische Post.

De Commissie had de steun in 2003 goedgekeurd omdat die volgens het dagelijks bestuur van de EU paste in de opdracht van openbare dienstverlening van de Post. Volgens de Commissie ging het niet om illegale staatssteun.

Deutsche Post en DHL International tekenden echter om procedureredenen beroep aan bij het Europees Hof van Justitie. Volgens de twee concurrerende bedrijven had de Commissie niet voldoende geluisterd naar hun bezwaren. Er moest een onderzoek geopend zijn, vonden de twee.

De Europese rechters hebben Deutsche Post en DHL gelijk gegeven, zonder zich evenwel uit te spreken over de grond van het dossier. Gezien de complexiteit van het dossier had de Commissie een meer diepgaand onderzoek moeten verrichten, vinden de rechters.

De mededingingsautoriteiten van de EU zullen de kapitaalinjectie nu opnieuw moeten onderzoeken, deze keer rekening houdend met de bemerkingen van de concurrenten van de Post.

14:50 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.