10-02-09

Spaanse post... Italiaanse scooters...

oxygen-cargoscooter-swiss-post
Het Spaanse Postbedrijf Correos koost de elektrische Oxygen CargoScooter om zijn scooterpark te vernieuwen en de Spaanse steden zuivere lucht te laten inademen.

Het Europese succes van de CargoScooters zonder verontreinigende uitlaatgassen, nu ook op Spaanse wegen.

Een nieuw groot succes voor het Italiaanse bedrijf Oxygen, Europese marktleider op gebied van ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van lichte elektrische voertuigen: het levert nu ook aan de Spaanse Post nieuwe milieuvriendelijke scooters, volledig aangedreven door zuiver elektrische energie. Correos heeft een belangrijke stap gezet door te kiezen voor Oxygen CargoScooters’ vooruitstrevende technologie met lithium-ion batterijen om de post te bezorgen en de Spaanse bevolking een vernieuwende en concrete illustratie van de nationale milieupolitiek te geven.

Met de overstap van Correos’ op een nieuwe en milieu vriendelijke scooterpark werd sinds januari 2009 begonnen, nadat het resultaat van de Oxygen CargoScooter tests bij de Spaanse postbodes in Madrid positief was gebleken.

Correos’ keuze maakt deel uit van Bio Bike, een project van de Cantabrische regering om duurzame mobiliteit te promoten. Tijdens de zomer van 2008 heeft de Cantabrische regering een belangrijke rol gespeeld in het invoeren van elektrische voertuigen in Spanje. Als eerste regio voerde het de Oxygen CargoScooters in. Die scooters worden nu gebruikt door leveranciers, stadsambtenaren en andere werknemers uit de publieke en privésector die elke dag opnieuw op de efficiëntie en de betrouwbaarheid van de tweewielers kunnen rekenen.

De 20 elektrische CargoScooters door de Spaanse Post aangekocht, tonen aan hoe managers van Correos’ de klemtoon leggen op het sociale verantwoordelijkheidsbesef van het bedrijf en erin slagen economie, ecologie en sociale waarden te verenigen. Oxygen’s technologie maakt het mogelijk tot 90% energie te besparen in vergelijking met traditionele scooters. Speciaal ontworpen voor de markt van de leveringen beschikken de CargoScooters over een autonomie die met één enkele oplading tot 120 km kan reiken en toelaat tot 90 kg te vervoeren, waardoor ze tevens efficiënt en klantvriendelijk zijn.

Correos’ beslissing om zijn park uit te bouwen met geluidsloze elektrische scooters zonder verontreinigende uitlaatgassen zal het leven van de Spaanse bevolking verbeteren, zoals dit het geval is in tal van andere Europese steden waar de CargoScooters al in gebruik zijn: in Zwitserland waar, in september 2008, de Post 250 Oxygen CargoScooters aanschafte, alsook in België, Noorwegen, Denemarken, Finland, Groot-Brittannië, Italië, Frankrijk en Oostenrijk, waar talrijke privé en overheidsbedrijven elke dag Oxygen’s elektrische scooters gebruiken voor hun leveringen.

"Correos’ keuze maakt ons niet alleen trots, maar zet ons ertoe aan onze investering in onderzoek en innoverende technologie, die nu al op hun tijd voorlopen, nog verder door te drijven", zegt Antonio Croppo, CEO bij Oxygen. "De nadruk op vooruitstrevende technologie en de keuze van Correos en de Cantabrische Regio bevestigen onze leiderspositie in de sector van lichte elektrische voertuigen op de markt van de leveringen".

Oxygen’s Spaanse partner Going Green, de nationale nummer één voor de verdeling van elektrische voertuigen, beschikt over een goed uitgebouwd commercieel netwerk en naverkoopdienst in heel het Iberische schiereiland. "We zijn blij om in dit succesvolle initiatief partner te zijn van de Cantabrische regering en Correos. Onze klanten zijn erg gelukkig met CargoScooter’s betrouwbaarheid. Het gamma beantwoordt perfect aan hun behoeftes en de invloed op het imago van het bedrijf is zonder meer positief. Correos heeft zo een goed voorbeeld gegeven, dat anderen het ongetwijfeld zullen volgen".

16:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

zij moeten precies wel minder meenemen dan onze facteurs !!!!!

Gepost door: aluap | 11-02-09

De commentaren zijn gesloten.