11-02-09

Temse staakt... tegen Georoute 3...

strikePostbodes Temse staken uit onvrede met Georoute 3

De postbodes van Temse hebben woensdag het werk neergelegd. Ze zijn niet gelukkig met de derde versie van de Georoute, waardoor de werkdruk nog maar eens verhoogt. Dat zegt Iris De Praeter van VSOA. "De postbodes van Temse hebben al de eerste en tweede Georoute over zich heen gekregen. Nu volgt ook een derde golf, waardoor de werkdruk nog maar eens stijgt", zegt De Praeter. Niet alleen moeten de postbodes meer bussen bedienen op dezelfde tijd, De Post wil ook afstappen van het gebruik van bromfietsen, zowel om kosten te besparen als om milieuredenen. Maar terug op de fiets stappen is niet voor alle postbodes vanzelfsprekend. "Na drie jaar met de bromfiets is de conditie van vele postbodes niet meer wat ze vroeger was. Dan 22 kilometer moeten afleggen in een beperkte tijd, is niet evident", vindt De Praeter. Donderdagochtend wordt er samengezeten met de directie. "Ik heb de mensen gevraagd donderdag het werk te hernemen, maar dat werd niet op applaus onthaald. Waarschijnlijk wordt er dus ook donderdag nog gestaakt", besluit De Praeter.

14:51 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Pol ja die georoute heeft al veel kwaad bloed gezet. Soms is dat voor de postman echt niet te doen.Hij kan met moeite nog menselijk kontakt hebben en dat is soms wel eens nodig. Gelukkig hebben wij al lang onze postman en die weet bv waar hij pakjes kan leggen zodat hij geen tijd moet verliezen met zijn brommer aan te kant te zetten,het gaanpad op te lopen ,te bellen,pakje af te geven en dan terug te keren naar zijn brommer...erg toch hé ,allemaal om tijd te sparen.
Het zou nooit bij me opkomen om te klagen als de post nat is. Daar kan de postman toch niet aan doen dat het regent!Hoewel één keer in de week komt er een andere postman en die stopt de post niet altijd volledig in de grote brievenbus.Dus kan die echt nat zijn. Maar dan verwittigen we onze gewone postman en die zorgt er dan wel voor dat het niet meer voorkomt.
Die houten postkaart is een goed ideetje om eens iemand te verrassen! En nu heeft de postman zeker veel werk met Valentijn!?

Gepost door: magda | 12-02-09

De commentaren zijn gesloten.