16-02-09

Top TNT levert in... op hun salaris...

TNT2008169
Top TNT levert salaris in

De top van post- en pakketbezorger TNT levert 15 tot 35 procent in van het eigen loon. Een eerder afgesproken salarisverhoging is van de baan en de maximale bonussen over 2009 worden fors verlaagd.

Dat maakte het concern vanochtend bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. Volgens TNT vereist 'verantwoord leiderschap' dat het salaris van de top worden aangepast nu het bedrijf hard wordt getroffen door de economische crisis.

Topman Peter Bakker verdient dit jaar 25 tot 35 procent minder dan in 2007, de overige leden van de Raad van Bestuur leveren minimaal vijftien procent in. Bakker verdiende in dat jaar 3,28 miljoen euro aan salaris en bonussen. TNT heeft te lijden onder de afkoeling van de wereldeconomie. In het laatste kwartaal van 2008 kwam de winst uit op 59 miljoen euro, zestig procent minder dan in dezelfde periode het jaar daarvoor.

Zorgenkind is de pakjesdivisie die te maken heeft met een inzakkende vraag naar expresbezorging. Volgens topman Bakker houden deze 'buitengewoon moeilijke' omstandigheden voorlopig aan. Begin december kondigde TNT al aan fors in de kosten te snijden om de economische recessie het hoofd te bieden. Het concern stelde vanochtend voor dit jaar te streven naar een bezuiniging van 400 miljoen euro, vooral door stroomlijning van de pakjesdivisie en een efficiëntere organisatie van de postkantoren.

17:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.