17-02-09

mogelijk acties... vanaf maart...

post bb
Mogelijk vanaf maart nationale acties bij De Post

Het einde van de winter belooft sociaal warm te worden bij De Post. Vanaf begin maart riskeert het postverkeer hinder te ondervinden van acties in gemeenschappelijk vakbondsfront op nationaal vlak.

Protestacties
Vanaf de eerste week van maart worden acties voorzien om te protesteren tegen het geheel van maatregelen in het kader van de reorganisatie van het overheidsbedrijf. De acties zullen op nationaal niveau georganiseerd worden met de steun van de drie vakbonden.

'Georoute 3'
De postmedewerkers in Grâce-Hollogne (Luik) hebben al een werkonderbreking gehouden, om de problemen aan te kaarten die verband houden met de invoering van 'Georoute 3', het computerprogramma dat de bedelingsrondes van de postbodes moet rationaliseren.

Wrevel
Met het oog op de vrijmaking van de markt in 2011, vervolgt De Post het ingezette reorganisatieprogramma, met onder meer 'Georoute 3' en de ontplooiing van postpunten, wat regelmatig wrevel bij de werknemers oproept.

20:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

schransen en uitzuigen terwijl de top van de post met audi a6 rondtoeren en zich tegoed doen aan de vleespotten motiveren ze hun eigen lager personeel door ze steeds meer af te nemen. alleen al deze maand verliezen loketbedienden hun kaspremie en verdwijnt de vergoeding van zij die steeds van het ene kantoor naar een ander moeten gaan inspringen. Er wordt een nieuwe functie in het leven geroepen. die van postbezorger. enige reden: een nog lager loon dan de postbode. en dit gaat zo maar door terwijl de top geen enkele creativiteit aan de dag legt om nieuwe inkomstenbronnen te vinden. Is die thijs dan z'n € 1 000 000,00 waard?

Gepost door: kamiel fremault | 19-02-09

De commentaren zijn gesloten.