18-02-09

valse pakjesbezorger... bekent feiten...

culemborg28
Valse pakjesbezorger bekent ruim 60 feiten

De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft de 63-jarige Jean-Pierre F. uit Lebbeke aangehouden die tientallen mensen heeft bestolen door zich valselijk uit te geven als pakjesbezorger. De man zei dat hij van een koerierdienst of De Post was en een pakje voor de buren had. Hij toonde een leveringsbon, incasseerde het geld van de buur en verdween dan.

"Hij toonde een leveringsbon op naam van de buur en meldde dat die niet thuis was", zegt het parket. "Daarop vroeg hij of hij het pakje bij het slachtoffer mocht achterlaten. Vervolgens vertelde hij dat hij het pakket uit zijn wagen ging halen, maar de oplichter keerde niet terug en was er met het geld vandoor".

Zo zou de man sinds september 2006 meer dan 60 voornamelijk bejaarde mensen bestolen hebben. De politie verspreidde recent een opsporingsbericht. Zo kon hij uiteindelijk in Lokeren gevat worden.

De man legde inmiddels bekentenissen af. Het gaat om meer dan 60 feiten, in Oost- en West-vlaanderen, het Antwerpse en het Brusselse. "In het gerechtelijk arrondissement Dendermonde alleen heeft hij een 30-tal feiten gepleegd, onder meer in Lokeren, Stekene, Aalst, Hamme", aldus het parket.

11:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.