19-02-09

modernisering... levensnoodzakelijk...

large_813187De Post: "Modernisering is levensnoodzakelijk"

De moderniseringsplannen bij De Post zijn levensnoodzakelijk en De Post kan zich niet veroorloven ze niet uit te voeren of uit te stellen. Dat zegt een woordvoerder van De Post, dat de aangekondigde acties betreurt.
"We betreuren dat er acties zijn nog vooraleer over de grond van de cao overleg is gestart", aldus de woordvoerder. "We zullen er alles aan doen om de impact voor de klant te beperken."

"3 dagen acties, geen 3 dagen staking"
De drie dagen acties begin maart zijn overigens geen drie dagen algemene staking. "Het postnetwerk zal drie dagen verstoord zijn door acties", preciseerde ACOD-Post-secretaris Jozef De Doncker.

Over de postbezorgers preciseert de vakbondsman nog dat ze zullen werken aan een loon dat lager ligt dan het laagste loon wat nu wordt betaald bij De Post. Het gaat evenwel niet om 8 euro bruto, maar "iets meer", aldus De Doncker. Ook de woordvoerder van De Post bevestigt dat dit cijfer absoluut niet klopt.

Nieuwe categorie: postbezorgers
In een reactie op de bewering van de vakbonden dat één postronde op de drie zal worden vervangen door een postbezorger, zegt De Post dat dit "voorbarig" is. Het is al een tijd bekend, luidt het bij De Post, dat er een nieuwe categorie werknemers komt, met name de postbezorgers. "Ze krijgen een volwaardig postcontract", aldus de woordvoerder. De postbezorgers zullen halftijds werken. De postbodes blijven overigens instaan voor gespecialiseerde taken zoals betalingen of een aangetekend schrijven.
"Geen naakte ontslagen"
De invoering van de moderniseringsplannen - hergroepering mailkantoren en inschakeling van postbezorgers - is een geleidelijk proces en zal over meerdere jaren gebeuren, luidt het nog bij De Post.

Dat zal ook gebeuren zonder naakte ontslagen, beklemtoont de postdirectie. Postbezorgers zullen bijvoorbeeld in de plaats kunnen komen van postwerknemers die op pensioen gaan. Dat contracten van bepaalde duur niet zullen worden verlengd, is mogelijk, geeft men toe bij De Post.

18:37 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.