19-02-09

unizo vraagt... gegarandeerde levering...

unozo
Poststaking: UNIZO vraagt gegarandeerde levering

 


Begin maart willen de postbodes drie dagen lang staken. UNIZO dringt er bij de postbonden op aan de klanten van de Post niet opnieuw te slachtofferen voor een conflict met de directie. "Dat zal burgers en zeker ondernemers en vrije beroepen voor zware problemen stellen", stelt UNIZO. "De driedaagse staking start bovendien op een maandag, waardoor brieven en postpakketten een week onderweg dreigen te zijn."

Het personeel van De Post is van plan om vanaf 2 maart gedurende drie opeenvolgende dagen te staken tegen de herstructureringen binnen het bedrijf. "Dat toont aan dat we het wetsvoorstel over de minimumdienstverlening dringend vanonder het stof moeten halen", zegt UNIZO.

In 2007 moest de regio in en rond Gent het 13 dagen stellen zonder post. De schade voor ondernemers liep toen in de miljoenen euro’s. UNIZO dringt daarom aan op een gegarandeerde levering van aangetekende zendingen die binnen de beheersovereenkomst van de Post vallen. "We spreken ons niet uit over de aard van het conflict. Maar het is wel onaanvaardbaar dat een intern sociaal conflict opnieuw zoveel buitenstaanders economische schade dreigt te berokkenen."

UNIZO herhaalt ook haar eis voor een gegarandeerde basisvoorziening ingeval van sociale conflicten bij De Post, het spoor en andere openbare diensten. De organisatie verwijst naar een wetsvoorstel van Open VLD. Dat werd eind januari 2008 ingediend, meer dan een jaar geleden. UNIZO vraagt de politici met aandrang werk te maken van een basisdienstverlening.

19:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

de Heren van Unizo zouden eens moeten beseffen acties niet langer kunnen uitblijven, en dat ze er "last" van ondervinden, dat is toch normaal, denk eens aan de last die ze gaan ondervinden door de vermindering van de koopkracht van het psotpersoneel,, of heeft niemand daar bij stilgestaan, bvb dat de afschaffing van de premies (tot 250 € per maand minder verdienen)gaat leiden tot een vermindering van hun eigen inkomsten, tel maar eens 25000 personeelsleden (werken er wel meer bij de post maar ja) * 250 € = [b]6.250.000 € PER MAAND[/b] minder geld om bij de heren van unizo te spenderen
ze zouden beter mee opstappen in de betoging !!!

Gepost door: Koen Henri | 19-02-09

Unizo beschermt de belangen van de ondernemers. Wat ook moet bestaan natuurlijk.
Ondernemers zijn meestal werkgevers. Unizo zal werknemers nooit gelijk geven.
Als het aan hen lag zouden ze ons langer laten werken, al lopen we al met een stokje, nooit geen stakingen,....
En dierenrechten is voor hen ook onbestaand, zoals verkoop van bont...
Maar dat is andere zaak.
Unizo staat allang bij mij op de zwarte lijst, op de eerste plaats zelfs...

Gepost door: angelwitch | 23-02-09

De commentaren zijn gesloten.