24-02-09

de Braillezegel...

braille 1
Lancering van een postzegel gewijd aan Louis Braille (Persbericht door Brailleliga)

Op 4 januari 2009 vierden we de 200ste verjaardag van Louis Braille, de geniale uitvinder van het schrift dat zijn naam draagt. Ter gelegenheid van deze verjaardag wil de Brailleliga hem eer brengen via talrijke activiteiten om het grote publiek aan te tonen dat braille nog steeds actueel en voor blinde personen noodzakelijk is om te kunnen lezen, schrijven en communiceren.

Zo zal de Post, op initiatief van de Brailleliga, een postzegel lanceren met de beeltenis van Louis Braille.

Talrijke personen zullen een brief schrijven en deze zegel op hun enveloppe plakken, anderen zullen hem ontdekken op de briefwisseling in hun brievenbus.

Briefwisseling is de overdracht van het geschrift. Een postzegel is dan ook het middel bij uitstek om het grote publiek te sensibiliseren rond de problemen waarmee blinde en slechtziende personen geconfronteerd worden voor wat betreft lezen en schrijven.

Deze prachtige postzegel die ook grafisch de tijdsgeest van Louis Braille respecteert, toont zijn buste en vingers die braille lezen. De grote bijzonderheid aan deze zegel, waardoor hij voor de filatelie een rariteit is, is dat hij een vermelding in reliëf bevat. De waarde van de zegel en de naam van Louis Braille staan namelijk in braille op de postzegel. Daar het braillealfabet aangepast is aan de vingers van de lezers en men de afmeting ervan niet mag wijzigen, heeft onze postzegel nog een tweede eigenschap waardoor hij zal opvallen: hij is veel groter dan een gewone postzegel.

18:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.