25-02-09

postbezorger... steelt post...

Postbezorger steelt wekenlang post

Een postbezorger van TNT is op staande voet ontslagen, omdat hij wekenlang post heeft gestolen van honderden gezinnen in Delft.

De tijdelijke kracht, die twintig straten onder zijn hoede had, drukte tussen eind januari en half februari vele honderden poststukken achterover. Een deel trof zijn werkgever aan in zijn huis, maar vier postzakken zijn spoorloos verdwenen. De man bekende die in een ondergrondse container te hebben gedumpt.

De diefstal kwam aan het licht, nadat bewoners bij TNT klaagden dat ze al lange tijd geen brieven en kaartjes meer hadden ontvangen. ,,Een buurkind kreeg voor haar 2de verjaardag nul kaartjes, terwijl ze er vorig jaar nog tien kreeg. Dat kón niet kloppen,’’ vertelt een 79-jarige gedupeerde bewoner. Zelf maakt hij zich meer zorgen over de nooit aangekomen rekeningen.

„Straks krijg ik nog een deurwaarder achter me aan.’’ Het postbedrijf heeft de gedupeerden per brief excuses aangeboden. TNT heeft besloten geen aangifte te doen. „We vinden dat de man al genoeg is gestraft door het ontslag op staande voet,’’ zegt TNT-woordvoerder Wendy Eelsing. Het motief van de postbode is onduidelijk. Het postbedrijf doet daar ‘om privacyredenen’ geen uitspraak over.

14:06 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.