26-02-09

miljoen boete... als kranten niet geleverd worden...

Ine"Post moet miljoen betalen als kranten volgende week niet bedeeld worden"

Open Vld vindt dat De Post de subsidies die ze krijgt om een vroege krantenbedeling te organiseren moet terugstorten op dagen dat het postpersoneel staakt. Volgende week staakt De Post drie dagen. "Dat is één miljoen euro aan belastinggeld waar De Post niets tegenoverstelt", zegt Open Vld-Kamerlid Ine Somers.

De Post krijgt voor het garanderen van de vroege bedeling jaarlijks 100 miljoen euro steun van de federale overheid. "Dit is het leeuwenaandeel van de 300 miljoen die De Post krijgt om alle verplichtingen in het kader van het beheerscontract te kunnen vervullen", zegt Somers.

"Aan 300 krantendagen per jaar leert een snelle rekensom ons dat De Post om en bij de 333.300 euro per dag aan overheidssteun krijgt om de vroege bedeling van de kranten te garanderen. Vermenigvuldig dat met drie, het aantal stakingsdagen, en je krijgt een miljoen euro belastinggeld waar De Post niets tegenover stelt. Ik eis dat De Post dat geld terugstort aan de overheid", zegt Somers.

Jah... verkiezingen komen er aan en iedereen zal wel weer zijn zegje doen over De Postom in de picture te lopen... allez Ine heeft haar 5 minuten fame. te pakken..

18:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Pol
Klopt dat nu dat de post 333 000 euro per dag krijgt om 600 000 kranten te verdelen?
0.50 cent per krant? Wie zou dat ooit beslist hebben en wie zou daar voor gestemd hebben?
de belangen lijn is duidelijk wel.

Ik vind kranten nl deel uit maken van het controle systeem van de machtshebbers. Ze controleren wat er in de karnt staat en dat ze verdeelt wordt, Hoe kan je dan nog denken dat we objectieve info krijgen? Wie heeft er belang bij het verdelen van de krant de verspreiding van de informatie die er in staat ... Het ministerie van de waarheid ?
de politici...betalen al...
Met ons eigen geld ons zo laten bedotten! het is toch te zot om te geloven! We betalen gewoon voor onze eigen brain washing!

In Nl is een distributienet met jonge mensen op de fiets die een krante ronde doen
Wat krijgen die daarvoor? uit interesse.

groeten en bedankt!

Gepost door: Valentine | 01-03-09

De commentaren zijn gesloten.