27-02-09

ze willen onze job... uithollen...

"Ze willen het beroep van postbode uithollen"

Volgende week staakt de post, voor drie dagen! Uw dagelijkse postbode wil men vervangen door postbezorgers met een hamburgerstatuut. Op maandag 2 maart komt uw facteur op straat in Brussel.

De vakbonden, in gemeenschappelijk vakbondsfront, spannen samen tegen het management van De Post. Contractuele werknemers bij De Post worden onder druk gezet om niet te staken, hoewel zij de eerste slachtoffers zullen zijn van de besparingen. Ondertussen is er een rondschrijven aan het personeel van De Post, dat zegt dat de vakbonden van De Post akkoord gaan met de afbouw van het netwerk. Uit het verslag van het Basis Overleg Comité kan iedereen zien dat dit een grove leugen is.

Olga Reynaert, Gewestelijk Secretaris ACOD Post West-Vlaanderen, aan het woord. Ondanks haar verkoudheid is ze, zoals altijd, strijdvaardig. Ik heb zelfs geen kans om haar een eerste vraag te stellen!

"De directie van de Post wil haar ding doen bij de volgende CAO-onderhandelingen. Ze stellen voor om 4000 postbodes te vervangen door postdragers en die zouden moeten werken voor een loontje van € 8,50 per uur. Bruto! Dat is minder dan iemand die werkt met dienstencheques! Het is de bedoeling om studenten, huisvrouwen, gepensioneerden,.. de job te laten doen van postbedeler. De directie toont echt geen respect meer voor de postbode! De directie wil ook knabbelen aan de huidige eindeloopbaan van ons personeel. Volgens hen is het te duur om uitstapmogelijkheden te voorzien. Het is te duur!"

Wat stellen de vakbonden in gemeenschappelijk front voor?

"Koopkrachtverhoging en een degelijke eindeloopbaanregeling."

Is er daar geld voor?

"Zeker! De Denen kopen ze uit met € 350 miljoen en ze hebben 4 jaar geleden een investering in onze Post gedaan voor € 150 miljoen. Volgens mij is dat een goeie belegging."

Een 3-daagse staking met betoging in gemeenschappelijk front bij De Post? Dit is bij mijn weten al zeer lang geleden!

"In 2007 was er een staking, in gemeenschappelijk front. Nu is er een staking met een betoging van enkel de Post."

Zit het zo diep bij de werknemers van De Post? Diep genoeg voor 3 dagen staking en een betoging?

"Ja, we moeten het land volledig plat leggen met onze acties. Er is veel ongenoegen bij het personeel. Uw facteur voelt zich echt in zijn eer en waardigheid gekrenkt! Het personeel weet ondertussen ook dat de directie ons, de vakbonden, als leugenaars wil doen overkomen."

14:23 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.