03-03-09

De Post... geen interesse in Royal Mail...

facteur 3
Geen interesse van De Post in Royal Mail

De Post heeft geen interesse in een belang in zijn Britse sectorgenoot Royal Mail. Dat vernam de redactie zowel bij bronnen binnen De Post als in regeringskringen.

Een aantal Britse kranten meldde de afgelopen dagen dat De Post zou overwegen een belang te nemen in Royal Mail. De Britse overheid staat op het punt een belang van 30 procent te verkopen aan een of meerdere privé-partijen.

Onder de geïnteresseerden zouden zich vooral de Nederlandse post- en pakketbezorger TNT en de Britse investeringsmaatschappij CVC Capital Partners bevinden.

Deze laatste heeft een belang van net geen 50 procent in De Post, en dat verklaart wellicht de link in Britse pers met De Post.
De woordvoerder van De Post zegt niet te willen reageren op de Britse krantenberichten, maar goede bronnen binnen het bedrijf verzekeren dat niemand met het dossier bezig is. Ook in regeringskringen valt men uit de lucht.

Uiteraard valt niet uit te sluiten dat indien CVC inderdaad de hand legt op een stuk van Royal Mail, het zal streven naar een zekere samenwerking tussen de verschillende postdiensten waarin het belegt. Maar volgens bronnen binnen De Post is het voorbarig daarover te speculeren. CVC weigerde gisteren elk commentaar.      

18:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.