04-03-09

Sterk CAO... kan sociaal bloedbad voorkomen...

slp_logoSterk CAO kan sociaal bloedbad bij De Post voorkomen.

Niemand juicht de stakingsacties bij De Post toe. De mensen zijn niet zeker dat ze hun brieven in de bus krijgen en de vakbonden zien het als een laatste protestmiddel tegen de zogenaamde ‘wegwerpjobs’. Voor SLP is het duidelijk dat deze acties zich niet te vaak meer moeten herhalen en dat de toekomst van De Post vandaag al moet worden voorbereid. Met duidelijke afspraken en een stevige sectoriële CAO.

SLP-voorzitter Geert Lambert stelt duidelijk dat een efficiënte postbedeling de kerntaak van De Post is en blijft. Maar hij is er zich zeer sterk van bewust dat de postbeambte van vandaag niet meer de ‘facteur’ is van 3O jaar geleden: "Belangrijke vraag is hoe De Post zich in 2011 gaat handhaven als ook de brievenmarkt door Europa volledig geliberaliseerd wordt. SLP pleiten daarom ook voor duidelijke afspraken die zowel voor De Post als voor privébedrijven gelden. Zo wil SLP dat daarin bepaald wordt wat de minimale service is die zo’n bedrijf: ook postbedeling in niet-stedelijke gebieden en brieven moeten minstens vijf dagen per week besteld worden."

Nog belangrijker is dat we nu werk moeten maken van een sterke CAO waarin staat wat de minimum eisen zijn voor alle werknemers in de postbedrijven die vanaf 2011 in ons land brieven wensen te verdelen. Duidelijke afspraken zorgen voor sociale rust en vermijden stakingen. SLP-voorzitter Geert Lambert: " Zo’n CAO moet sociale dumping onmogelijk maken. Postbode is voor ons echt geen wegwerjob.

19:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.