09-03-09

principeakkoord... voor CAO's TNT Post...

tnt 3
Principeakkoord over nieuwe cao's TNT Post

Postbedrijf TNT heeft met de vakbonden een principeakkoord gesloten over een aantal nieuwe cao’s. Dat maakte het bedrijf maandag bekend. De overeenkomst houdt onder meer in dat de meeste werknemers van TNT Post flink minder gaan verdienen.

In de nieuwe productie-cao heeft het bedrijf met de vakbonden afgesproken dat het bruto-inkomen zo'n 15 procent omlaag gaat. TNT vult dat de eerste tijd nog wel aan tot 95 procent van het huidige loon.

Hoe ouder de medewerker, hoe langer die aanvulling duurt. Verder is afgesproken dat er de eerste drie jaar niemand wordt ontslagen. De ingreep in de salarissen is nodig omdat de postmarkt wordt geliberaliseerd. TNT Post krijgt daardoor meer concurrentie van bedrijven die veel goedkoper werken.

De cao geldt voor 25.000 TNT-medewerkers in de laagste vier loonschalen. De leden van de vakbonden moeten er nog mee instemmen

De nieuwe cao’s leiden tot een kostenbesparing van 125 miljoen euro per jaar. Voor zittende werknemers is een overgangsregeling overeengekomen om het verlies aan inkomen deels te compenseren. Daarvoor heeft TNT 275 miljoen euro uitgetrokken.

19:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

http://postbodevantnt.hyves.nl/ Meld je aan ook in Nederland moet de post plat.

http://postbodevantnt.hyves.nl

Gepost door: Red de postbode | 09-03-09

De commentaren zijn gesloten.