10-03-09

De Post is er niet... om gepluimd te worden...

logo_134_100
De Post is er voor de mensen, niet om gepluimd te worden.

Auteur
Stefaan Van Hecke voor Federaal parlement: Kamer

De recente verklaringen van Minister Vanackere over de geldreserves van De Post verontrusten Groen!-Kamerlid Stefaan Van Hecke. Het kabinet stelt dat De Post niet op haar geldreserve van 1 miljard euro moet blijven zitten en wil dat uitkeren aan de aandeelhouders. Voor Van Hecke dient De Post echter niet als pluimkip voor de aandeelhouders.

Vorige week lieten de werknemers van De Post hun boosheid lieten over de wijze waarop de regering de postmarkt liberaliseert. Nauwelijks een week later verklaart Minister voor Overheidsbedrijven Vanackere (CD&V) dat privé-aandeelhouder CVC en de Staat praten over een cash-out van "liquiditeiten die niet onmiddellijk nodig heeft".

Stefaan Van Hecke (Groen!): "De postbodes staan de voorbije jaren onder steeds grotere druk: minder personeel, de invoering van de verschillende Georoutes enz. Uiteindelijk hebben zij mee voor deze geldreserve gezorgd. Nu dat geld uitbetalen aan de aandeelhouders, terwijl De Post veel geld nodig zal hebben om de gevolgen van de liberalisering op te vangen, is onbegrijpelijk. Tenslotte gaat het hier over meer dan een miljard euro! Het is eens te meer een voorbeeld van hoe financiële vehikels met de vette brokken weglopen, nadat er met veel belastingsgeld zwaar geïnvesteerd werd."

Voor Groen! is dit een zoveelste bewijs dat deze regering een rechts, ultra-liberaal beleid voert en slechts op korte termijn denkt. Stefaan Van Hecke is verontwaardigd over zoveel cynisme om dat geld aan de privé uit te keren en zal de minister hierover ondervragen. Groen! pleit reeds lang voor een goede dienstverlening, de sociale rol van de postbode, het behoud van de postkantoren en goede werkomstandigheden voor de duizenden werknemers van De Post.

Extra informatie
StefaanVanHecke.be

17:45 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.