10-03-09

t'is een schande...

schande"Miljard euro voor aandeelhouders De Post schandalig"

De vakbonden bij De Post reageren furieus op de plannen van de aandeelhouders om zich een deel van de cash binnen het bedrijf toe te eigenen. Volgens de krant 'Le Soir' bedragen de reserves ongeveer 1 miljard euro. "Het is schandalig dat de aandeelhouders van De Post 1 miljard euro verdelen terwijl ze aan de postbodes alsmaar meer inspanningen vragen", luidde het bij de christelijke en liberale vakbond.

"Schandalig bedrag"
"Het bedrag is schandalig tegenover de 35.000 postmedewerkers die het bedrijf telt en die, door hun inspanningen, hebben bijgedragen aan het succes", verklaarde André Blaise (CSC-ACV). Volgens hem is de productiviteit bij De Post de laatste vijf à zes jaar met 30 procent gestegen. "De inspanningen van het personeel waren aanzienlijk om het bedrijf klaar te stomen voor de liberalisering van de postmarkt. Wat ik vandaag zeg, is dat deze liberalisering als uitvlucht dient en gebruikt wordt om een strategisch plan door te drukken zonder dat de werknemers iets krijgen."

"Absoluut abnormaal"
Eenzelfde geluid vanuit de liberale vakbond. "Het is absoluut abnormaal dat de postbodes niets krijgen, integendeel", aldus Marc De Mulder (VSOA). Hij zegt te vrezen voor harde acties bij het personeel. Vorige week werd er al eens drie dagen actie gevoerd.
Overmorgen rond 10 uur zullen vakbondsmilitanten verzamelen voor het Muntcentrum in Brussel, waar er een vergadering plaatsvindt tussen gedelegeerd bestuurder Johnny Thijs en de vakbonden. "We zullen het er hebben over de problemen met Georoute. Door in gemeenschappelijk front op te treden, willen we blijven druk zetten op de directie", aldus Blaise.

20:49 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hallo Pol gebeurd helaas maar al te dikwijls
die hoge heren graaien zoveel mogelijk mee en de werkman moet altijd maar inleveren
schandelige streken zijn dat !!
groetjes

Gepost door: Borriquito | 10-03-09

De commentaren zijn gesloten.