11-03-09

stuur eens een ... granaat op...

granaat
Handgranaten in post schrikken Schiphol op

Een wapenverzamelaar heeft op Schiphol voor ophef gezorgd door drie handgranaten met de post te versturen. Het wapentuig bevatte geen springstof en was ongevaarlijk, maar dat wist het postpersoneel in een vrachtloods bij de luchthaven niet. De hal werd dan ook direct ontruimd toen de granaten daar maandag aan het licht kwamen tijdens de röntgenscan van een poststuk.

De tientallen medewerkers van vrachtloods 6 moesten naar buiten en konden pas drie uur later weer terug, zegt een woordvoerder van de marechaussee. In de tussentijd bekeek het Explosieven Opruimingscommando van de landmacht de handgranaten. Daarbij werd vastgesteld dat het ging om lege granaten zonder explosieven.

De bommen waren onderweg naar de Verenigde Staten. De Nederlandse verzamelaar zei na een bezoek van de marechaussee zich van geen kwaad bewust te zijn. De man bleek in het bezit van meerdere vergunningen, die hem toestaan om dergelijk wapentuig in huis te hebben.

Of het versturen van de handgranaten met de post strafbaar is, wordt nog onderzocht. De man is in ieder geval dringend verzocht geen bommen meer met de post te versturen.

18:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.