12-03-09

misnoegdheid... om sluiting postkantoor...

Sint-Rochus misnoegd over sluiting postkantoor

De Post sloot twee weken geleden het kantoor in Sint-Rochus, de dichtstbevolkte wijk van Halle.
Met 15.000 inwoners is de Sint-Rochuswijk in Halle zowat de dichtstbevolkte buurt van Halle, maar volgens De Post is dat onvoldoende om er een postkantoor open te houden.

De sluiting van het postkantoor in de Sint-Rochusstraat is sinds 23 februari een feit en past in een hele reeks herstructureringsmaatregelen die momenteel aan de gang zijn.

Eerder sloot De Post in Halle ook al zijn postkantoren in Lembeek, Buizingen en Essenbeek. Het hoofdkantoor in Halle is het enige dat overblijft.

'Dat is bijzonder jammer, want de service in het kantoor in Sint-Rochus was zeer goed en het personeel was er heel vriendelijk', vinden de buurtbewoners.

Eind 2007 deed de vzw Sint-Rochus een enquête over het sluiten van het postkantoor toen het nieuws van de sluiting voor het eerst werd gelanceerd.

Op een maand tijd haalde de vzw zonder veel moeite 750 handtekeningen op van mensen die wilden dat de Post op Sint-Rochus bleef.

'Nu zijn we verplicht om veel verder naar het postkantoor in het stadscentrum te trekken. In de wijk wonen veel oudere mensen. Voor hen is dat niet evident. Ook parkeren is altijd een probleem in het stadscentrum en bovendien moet men er altijd lang wachten vooraleer men aan de beurt is. Het is absoluut geen vooruitgang voor de Hallenaren', zo klinkt het overal in de Sint-Rochuswijk.

Bijzonder cynisch is het nieuwe postpunt dat De Post voor Sint-Rochus instelde. Een krantenwinkel in de Basiliekstraat doet dienst als postpunt, maar vreemd genoeg ligt dat postpunt verder weg van de wijk dan het postkantoor in het stadscentrum zelf.

'De klachten zijn inderdaad groot', zegt postbode André Van Gorp uit de Sint-Rochuswijk. 'Ik word er op mijn ronde voortdurend over aangesproken. Vooral nu de sluiting een feit is en de mensen voor voldongen feiten staan, dringt het pas echt goed door. De mensen kunnen aan mij de service vragen die ze ook in een postpunt krijgen. Zo kunnen ze bij mij terecht voor postzegels en dergelijke, maar veel mensen weten dat niet en zijn ook overdag niet altijd thuis wanneer ik langskom.'

Ook het Halse stadsbestuur is niet te spreken over de handelswijze van De Post, die op die manier de inwoners van Sint-Rochus, maar ook die van Essenbeek in de kou laat staan.

De stad schreef andermaal een protestbrief en hoopt dat De Post op zijn beslissing terugkomt.

14:34 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.