17-03-09

ook dit is... liberalisering...

Stomphorst_Sandd
Post Sandd ligt dag en nacht onbeheerd voor het grijpen

Het zijn vooral reclamefolders en mailings, maar er zitten ook tientallen pakketjes van ING Bank bij.

Bewoners van het Colijnpark in Nieuwegein, Nederland, ergeren zich groen en geel dat de post van Sandd dagenlang onbeheerd in kratjes in de hal staat.

De bakken met post staan weliswaar in een afgesloten hal van een portiekflat, maar wie de reeks bellen bij de brievenbussen afgaat, treft altijd wel iemand die op het knopje duwt om de deur te openen.

Meerdere bewoners hebben gebeld met het postbedrijf om te klagen dat er zo nonchalant met de privacy wordt omgegaan. Meestal staan er vier of vijf kratten post in de hal. Een van de bewoners die boos belde naar Sandd kreeg te horen dat 'ze met haar tengels van de post af moest blijven'.

Commercieel manager Thiemo van Spellen van Sandd schrikt van de gang van zaken. ,,Dit doet afbreuk aan onze reputatie en nog erger aan die van onze klanten.'' Hij zoekt tot op de bodem uit hoe het kan dat de kratten met vertrouwelijke post zomaar in een hal staan. ,,We hebben strenge protocollen. De bezorger moet tekenen voor ontvangst. Ik vermoed dat hier een individu is die van de procedures af is geweken.''

Concurrenten van TPG Post zoals Sandd en het Utrechtse Selekt Mail zijn per 1 april volwaardige postbedrijven. Dan mogen zij ook briefpost bezorgen, dus ook bankafschriften, medische uitslagen en belastingaanslagen. ,,Dat maakt de post nog vertrouwelijker. Het kan absoluut niet dat de post dan voor iedere voorbijganger voor het grijpen ligt,'' aldus Van Spellen.

In de twee kratten post die gisterochtend nog bezorgd moesten worden en die er volgens bewoners al dagen in de hal staan, zitten volgens de pakbon 390 stuks post voor 315 adressen in de wijk. In totaal 17,9 kilo post. De bezorger is ook niet erg gesteld op de eigen privacy. Op de pakbon is te lezen dat hij voor de bezorging van deze partij 22,32 euro krijgt.

17:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.