19-03-09

Biefstukje per post... al 25 per week...

beefenstaek
,,Voor veel mensen is het even wennen, maar als ze zien dat het perfect aankomt, volgt vaak een tweede bestelling'', zegt Matthijs van der Pijl. Samen met zijn compagnon verkoopt hij sinds half januari vlees via internet.

Het initiatief past bij de stijgende verkoop van producten via internet in de afgelopen jaren. ,,Ik heb zelf bij een vleesgroothandel gewerkt en ben van de generatie die alles op internet koopt, dus toen was dit idee vrij snel geboren.''

De internetondernemer erkent dat hij en zijn compagnon het idee een beetje hebben afgekeken van een vleesgroothandel die ook vlees via internet verkoopt. ,,Maar wij zijn de enige die ons vlees enkel via internet aanbieden.''

Hoewel het versturen van vers vlees per post sommige consumenten afschrikt, verstuurt Van der Pijl intussen zo'n 25 pakketten per week. Dit jaar hoopt hij vijfhonderd pakketten naar het postkantoor te brengen. ,,We zijn redelijk op de goede weg.''

De grootste uitdaging was om het vlees in goede staat bij de klant te krijgen, erkent hij. Hoe veel lagen verpakking en welke koelelementen zijn nodig om het vlees bevroren te houden? Wie vlees bestelt via www.beefensteak.nl, kan het volgens de internetondernemer de volgende dag via TNT Post tegemoet zien. ,,In die dag blijft het vlees bevroren.''

Maar wat als de postbode niemand aan de deur treft? ,,In principe blijft het vlees twee dagen goed. Na drie dagen moet je het niet meer gebruiken'', reageert Van der Pijl. ,,De postbode heeft de instructie om het vlees af te leveren bij de buren als niemand thuis is. Of hij heeft een extra adres om het vlees af te leveren.'' Tot nu toe is het een keer voorgekomen dat het vlees niet de volgende dag aankwam. ,,Dat was een fout van TNT. Die klant heeft toen een nieuw pakket gekregen.''

De internetondernemer levert vooral luxueuzere vleessoorten, zoals hertenbiefstuk, entrecote en varkenshaas. ,,Wij willen die vleessoorten toegankelijk maken voor de consument, vooral nu consumenten door de crisis restaurants links laten liggen.''

Is vlees bestellen via internet ook goedkoper dan vlees uit de supermarkt of bij de slager? Ja, reageert Van der Pijl. ,,Wij halen het vlees direct bij de producent, zonder tussenschakels. Wij hebben geen dure winkel en slechts twee man personeel.''

20:45 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.