23-03-09

mooi contract voor... Iveco...

dhl2009dailyDeutsche Post koopt 4500 Iveco’s

DHL Duitsland heeft op dit ogenblik circa 7500 postvoertuigen in gebruik. Ongeveer 4500 exemplaren worden in de loop van de komende drie jaar vervangen door een nieuwe Iveco. Daartoe werd onlangs een contract ondertekend.

De nieuwe Iveco voertuigen maken deel uit van een speciaal ontwikkelde transportoplossing voor Deutsche Post wat voor een enorme verbetering zorgt ten opzichte van de huidige voertuigen.

Het basis model is de 3,5 ton Iveco Daily met een Diesel motor van 116 pk. De voertuigen zijn uitgerust met een Agile geautomatiseerde versnellingsbak die het brandstofverbruik zal doen verminderen en chauffeursmoeheid zal vermijden. Deze versnellingsbak zorgt voor een volledig automatisch schakelen vanaf de start tot en met het einde van de trip. De Agile geautomatiseerde versnellingsbak is effectiever en brandstof efficiënter vergeleken met vol automatische versnellingsbakken. Met zijn standaard katalysator is de 2,3 liter motor reeds extreem milieuvriendelijk, dit in overeenstemming met de Euro 4 norm.

De voertuigen voor de Deutsche Post zijn ook voorzien van een roetfilter die zorgt voor een CO2 uistoot die beduidend lager is dan de norm vandaag in voege. Voor de Deutsche Post is het gebruik van deze voertuigen een belangrijke stap van het GoGreen programma, dat als doel een C02 vermindering heeft van 10% tegen 2012.

De doorgang van de bestuurderszetel naar de laadruimte is zeer ruim en leidt onmiddellijk naar een overzichtelijke ruimte met een systeem van schappen aan beide kanten, dat voldoet aan alle eisen van veilig opbergen en laden. Een lage opstap via de schuifdeuren maakt het werk voor de postbedienden makkelijker en ergonomisch verantwoor
d

19:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.